2007. máj 29.

Választási szappanopera

írta: bigfater
Választási szappanopera

Választási Szappanopera.

 

 

1. rész

 

Feri, büszke magára, mert azt hiszi, hogy övé a családi bolt, pedig a versenytárgyalás első fordulójánál tartunk és éppen a reklám megy.

 Ibolya, az üzleti hírek hallatán örömittas lett, de nem akar elvonókúrára vonulni.

 Viktor, esküszik, hogy övé a legjobb ajánlatértékelés és ennek bizonyításaképpen, mindent mindenkivel összead. Ennek a szinglik nem örülnek, mert egyedülállók akarnak maradni. Még senki nem tudja hová lett Répássy Róbert, az önkéntes oknyomozó.

 Gábor annyira víg kedélyű, hogy madarat lehetne vele fogatni, de liberális, és inkább mindenből szabadmadarat csinál.

 

 

2. rész

 Viktor a haverokkal talált tárgyak osztályát nyit, ahol megpróbálja visszaadni mindenkinek az elveszett dolgait. Reményt, hitet, erőt. Egészséggel már nem foglalkozik, ugyanis lenémult a háziorvosa.

 Feri, Gáborral alapít céget, de a cégbíróság még nem jegyezte be őket.

 Ibolya kezét megkérték. Nem adja. Még diadalittas és nem akar kijózanodni.

 A háziorvos István néma levente lett, mert a színjátszó körben új szereposztást kapott.  Á. Jani új hiányt fedez fel a családi kasszában, és nem akar fizetni. Eltűnik G. Ildikó, a teljes nőegylettel együtt.

 

 

3. rész

 Ibolya felháborodik, mert diadalmámora közben meg akarták erőszakolni.

 Viktor felháborodik azon, hogy észrevette és tiltakozik a nász ellen. Pedig a dolog ötven százalékos, hiszen neki jó lenne.

 Feri szurkol Ibolyának, és szüzességi bizonyítványt állít ki neki. Gábor bólogat, de nem szédül el és marad szabadgondolkozó.

 István egy üres lappal lép fel az emelvényre, de a vakolómunkások lezavarják róla, mert lassítja a munkát. Az ár növekszik, ennek ellenére, senki nem megy homokzsákot tölteni.

 

 

4. rész

 Előkerül Zoltán a méltán mellőzött fiú, és máris beveti magát. A gazdák a földekkel ugyanezt teszik, de abból még kicsírázik valami.

 Feri, magával viszi Gábort mindenhova, hogy részvényeseket toborozzanak. Sokat integetnek, de nagyon vigyáznak a helyes kéztartásra.

 Ibolya rosszlány hírébe keveredik. Mindenki leszólítja az út mentén, és az árfolyamát firtatja.

 Viktor megsértődik, mert érzi, hogy útjában van mindenkinek. Dafke nem áll félre!

 

 

5. rész

 Viktor félreáll, de aztán mégse. Észreveszi, hogy itt mindenkit átvernek, főként őt! Találkozik Ibolyával, és egy kézfogással megpróbálja teherbe ejteni. Ibolya azonban védekezik esemény utáni tablettával.

 István nagy sikerrel játssza Kuka szerepét is. Nem veszi észre, hogy törpe szingli hordába került.

 Gábor megszökne már Feri mellől, de a köztársasági őrezred meghiusít minden ilyen szándékot.

 Feri senkitől nem kér száz napot, ami nem csoda, hiszen korábban lett milliárdos.

 Most már nem csak a kéztartásra, de a rátartiságra is figyel.

 

 

6. rész

 Ibolya fiáról kiderítik, hogy alkoholista, drogozó, szabadkőműves és lop. Ibolya már semmi pénzért nem adja oda magát senkinek. Tartogatja magát a főmeccs utáni győztesnek.

 Feri nem bíz semmit a másra, még a véletlent is maga irányítja. Gábor véletlen mindig ott van, ahol Ő.

 A homokzsákok nélkülük töltődnek, ahogy a szabadidőnk például nem.

 Viktor lázasan dolgozik a győzelemért. István nem tudja a tüneteket csillapítani, mert a receptírástól is eltiltották.

 Tamás ma nem jelentett fel senkit, amitől az ügyészség boldogságban úszik. Az eltűnésekről nem tud a rendőrség, de G. Ildikót látták Elvissel.

 

7. rész

 G. Ildikót mégsem Elvissel látták, hanem K. Lacival. Bájos kettesben, kézen fogva titulálták őrültnek Ibolyát, amiért nem akar a családba kerülni.

 Feri UFO-kal találkozott és a Bolygóközi Times egy példányával bizonygatta a magas életszínvonalat, amit a Saturnus magasságában fedeztek fel.

 Gábor jó gegeket mond aláfestésként Feri monológjaihoz, de ezt nem idézzük most.

 Ibolya a fiát védi, mint egy anyaoroszlán, de csak a húsvéti ünnepek után, mert nem tudja mit kottyant még ki a nyuszi. A nyuszi készül, de még nem támadt fel.

 

Viktor alkotói válságban van, nem tudja miről beszéljen, pedig ebből élt, mint megmondó ember. Túl ellentmondásos a téma, mert itt a tavaszünnep, a feltámadás, meg a nemzethalál.

 István már a lakásból sem lép ki, mert a play-back gépet nem kapta meg az ígéretek ellenére sem. Így nem mehet az utcára a saját hangjával.

 
 

8. rész

Viktort rémálmok gyötrik. Álmában látja a sorban álló hitelezőket, a remélt üzletvezetői állást is másnak van esélye betölteni, és a versenybizottság elnöke is olyat mond végeredményről, amitől kiveri a hidegvíz. Szerencsére felébred és látja, hogy nem is áll messze a valóságtól. Még nem esik depresszióba, ezt későbbre tartogatja.

 Feri nagy gőzzel, és Audival járja az országot, és mindenkinek elad mindent. Nagy vigéc. Most elemében van, és azon gondolkodik, hogy használtautó eladásba is beszáll, de egyelőre politikusok álmait tukmálja mindenkire.

 Gábor, erősen töri a fejét, hogyan szabadulhatna és lehetne önálló cégvezetői állása, de még nem sikerült megtalálni a kiutat. Ezért nem adja föl a szekértolói állást.

 Ibolya ismét erényességét csillogtatja, de szolgálóin keresztül sejteti, hogy ez nem tarthat örökké.

A kérők bőszen szidják, mert minek ez a sok előjáték.

 

 

9 rész

 Feri vészhelyzetet hirdetett, mert a lakás keleti szobájában csőtörés van. Az utóbbi időben úgy érzi, hegyeket tudna megmozgatni, de egyelőre nem akar csodát tenni. Azt máskorra tartalékolja.

 Viktor véleménye más a vízről, és úgy gondolja, hogy az igazi árvíz őt illeti meg! Csak Ő méltó a sors eme próbáira, amiből mindig győztesen kerül ki, hiszen erre született. A zsebpénzéből, amit összegyűjtött a haveroktól, küldött már a vízkárosultaknak is, addig, amíg nem tud hathatósabban segíteni a családi pénztárból.

 Ibolya közben nem tudja hol áll a feje, mert Viktor barátai keveslik a hozományát. A házasságközvetítők egymásnak adják a kilincset Ibolyánál, a próbaházasság terve azonban nem felel meg Ibolyának, és kétségbe vonja a Viktor szándékainak komolyságát. Még abban sem biztos, hogy el tudná tartani.

 Gábor jól el van azzal, hogy tervezgeti a jövőjét és mosolyog mindenkire, mint egy jóllakott maci.

 
 

10. rész

 A legnagyobb rejtély még nem oldódott meg, Répássy-t ugyanis senki nem találja.

 Gáborról kiderül, hogy Kovács Pisti nem az Ő fia, de nem adja át Ferinek, mert Ő nevelgette, dédelgette. Inkább kutyát ajánl neki, de Ferinek az már van bőven a kóbor fajtából.

 Viktor űzött vadnak érzi magát, de nem adja fel, mint ahogy a legújabb házasságtervezetet sem Ibolyának, mert most kivár, hátha puhul a nászra jelölt. A közvetítők sem adják fel, kórosban szapulják Ibolyát, erényességének visszásságairól.

 Ibolya azonban rezzenéstelen, de szaporodó ráncokkal állja a támadásokat. Védekezésül erényövet is felvesz, nehogy a háta mögött üssék benne nyélbe a nászt, mikor nem figyel oda.

 Feri nem foglalkozik a többiekkel, járja a maga útját, amit a köztársasági őrezred biztosít, pedig a nyugdíjas kisrészvényesek szeretik, és alig van már, aki síppal, dobbal, nádi-hegedűvel várná. Kezdik megszeretni ezt a kis álmodozós, füllentős fiúcskát.

 
 

11. rész

 Kiderül, hogy Feri ezoterikus módon felfalja az ellenlábasait, ugyanis narancsos bukta képében kínálta részvényeseinek az ellenfeleket, akiket boldogan ettek meg, nem is sejtve, hogy ezzel tulajdonképpen kannibalizmusra vetemedtek.

 Viktor ellenvarázslással próbál védekezni, de mivel a Feri babaégetés nem váltotta be a reményeket, most vudu szertartás felé fordult. Egy szélkakas vérével locsolta le az áldozati babát, majd szeggel szúrt át egy vöröscsillagot.

 Ibolya úgy dönt, hogy továbbra is megtartja magának, ami az övé, azaz a szavát. Nem hál még senkivel, mivel a menyegző ideje nem jött el.

 Gábor sem tétlen, hiszen pár napra megszabadult Feritől és eme örömét a saját autójának vezetésével tölti, hogy ki ne jöjjön a gyakorlatból.

 
 

12. rész

 Ibolya ismeretlen tettes ellen feljelentést tett. A rendőrök már megismerkednének az elkövetővel, Viktorral, akire Ibolya ujja vádlón mutatott.

 Viktor tiltakozik a gyanúsítás ellen, hiszen őt mindenki ismeri, és tudhatnák, hogy nála csak Győzike ismertebb. Különben sem mondana semmi rosszat a leendő nejéről.

 Feri nem érti mire megy ki a játék az esemesekkel. Mindenesetre, maga is ír egyet, de blog lesz belőle, és csodájára jár mindenki.

 Gábor bevádolja Viktort, hogy ő akarja tönkretenni a legnagyobb magyar bankot. Erre bizonyíték, hogy hitelt vett fel onnan és fizetése nem elég a törlesztő részletekre.

 
 

13. rész

 Feri most nekilát, és a még cégbejegyzés nélküli cégével jövőt épít. Nagy hitelt vesz fel a bankoktól, hosszútávra, mert a jövő messze van.

 Viktor már korábban beszállt az építőiparba, hiszen országépíteni akart, de a tervezésnél nem jutott tovább. Mostanság már egyre inkább a renoválásról beszél, mert szerinte a korábbi mester csak a pénzt vette fel, de nem épített semmit.

 Ibolya új boltot építene legszívesebben. Reményei egyelőre nem vállnak valóra, mert a legjobb eladói saját magukat is eladták.

 Gábor inkább megbízza barátját D. Gábort, hogy utakat építsen, ami nehezen megy, mert kátyúépítésben jártasabb.

 
 

14. rész

 Feri eléri, hogy a Tisza, minden idők legnagyobb áradását produkálja. Ezzel is Viktort akarja bosszantani mindenáron. Közben, naponta nyolc helyen tart tagtoborzót leendő cégéhez.

 Ibolya álmában megjelenik az Orleáni szűz, ami komolyan figyelmezteti arra, hogy ne játsszon a tűzzel.

 Viktor áldozatnak érzi magát és kissé magányosnak ezért még két és félmillió áldozatot állít maga mellé, de ez nem elég, mert arra kéri őket, hogy minden áldozat hozzon magával még egyet.

 Gábor nem sokat teketóriázik, hanem Ferivel utazik ismét mindenhova, hogy közös cégükhöz megnyerjenek még embereket, és ha lehet, egy lottó ötöst is.

 István újra szóhoz juthatna, de a hasbeszélő még nem készült fel a vele történő együttműködésre, mert nem tudja Istvánt az ölébe ültetni.

 
 

15. rész

  Viktor, az eredmény érdekében csalni is hajlandó lenne, de képtelen rá, mert Ő tele van polgári értékrenddel, ezért felkéri a polgári értékrend aktivistáit a kampánycsalásra. Ő majd elintézi az ügyvédeivel, oszt jó van. Kijelenti, hogy "hajrá" majd visszavonul pihenni.

 Ibolya véglegesít, ha nyer Viktor, az övé lesz, ha nem, akkor pártában, avagy pártjában marad.

 Gábor önállóan is megméretteti magát, ezért elmegy egy mérték utáni szabóságba. Pechjére, nem foglalkoznak vele, mert éppen Viktor zakóját szabják.

 Ferenc nem teketóriázik, hanem mindent a fényes győzelemre készít elő. Kékre festeti az eget, napsütést rendel, és visszaparancsolja a gát mögé az áradó folyókat.

 
 

16. rész

 Kampánycsend, sok telefoncsörgéssel. A nap ajánlata: Hallgassa telefonon Széchenyit, amint Viktor mellett menti a hazát.

 
 

17. rész

 
Ibolya elmegy szavazni.

 Gábor elmegy szavazni.

 Viktor elmegy szavazni

 Ferenc is elmegy szavazni.

 Aztán mindnyájan elmennek haza. (ez a nap nem a skandináv lottó napja!)

 
 

18. rész

 Ferenc megdicsőül, övé lett a cég, mert a részvényesek mellette döntenek. Örömünnepel, de nem táncol, pedig Gábor hívei megtáncoltatnák, akárcsak Viktor hívei, bár ők másképpen.

Viktor gratulál Ferinek, és a kisebbségi részvényesek nevében, támogatásáról biztosítja önmagát. Úgy dönt, hogy minden bűnét e világnak magára vállalja, de keresztre még nem gondol, mert azt a történetet már eladták korábban. Igaz, divatba jött a retró!

 Ibolya spontán beszéddel készült a választásra és egymaga többet beszélt az összes pályázónál. Ecsetelte erényeit és végleg szüzességi fogadalmat tett.

 Gábor elvan, mint befőtt, ünnepel, meghívja magához Ferit, hogy nála bulizzanak. Egy napig, mert másnap már úgyis, csak meló….meló…melódia.

 

Bigfater

Szólj hozzá

politika választás humor szórakozás történetek bigfater humoreszk