2007. jún 07.

Mese a legkisebb Orbánfivér országjárásáról.

írta: bigfater
Mese a legkisebb Orbánfivér országjárásáról.

Kétrészes mese, nem csak politizálóknak.

Kép: Ha rákattansz a képre a 4 év szünet videóklippet láthatod!


Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer, egy traktoros.


Viktornak hívták a derék mezőgazdasági gépkezelő szakmunkást, akit még annak idején, a gonosz varázslók idejében, külföldi oskolába is elküldtek, hogy megtanulhassa a szakszerű ekézést.
Viktornak volt egy szomszédja, Szomorúszemű Jóska, akivel gyakorta meg hányták-vetették, a világ dolgait. Mondá egyszer, az egyre szomorúszeműbb Jóska, Viktornak:


-Elég legyen mán a henyélésből, asszonyszoknyán való üldögélésből! Itt az ország elvadulva, és nincs aki rendbe tegye az alulművelt felét. Ne heverész pamlagon, ha az ország ugaron!- adta ki a jelszót.



Mit volt, mit tenni, Viktor kért öt napra való hamuba sült pogácsát, néhány icce, tokaji sajáttermést és batyuba kötötte az Országjáró aktuális számával, ami egy túrázónak elengedhetetlenül fontos iránymutató és segédeszköz, ha megszorul egy gazdabokorban.
Csettintett régi jó társának, a szolgálati Audinak, ami boldogan indította be henyélésben kis híján beállt motorját!
-Irány az égalja! -adta ki a jelszót Viktor- De legalábbis Pocsaj. -bizonytalanodott el egy pillanatra, majd megerősítette szívét és elindult.
Ment-mendegélt, hét határon és két órán keresztül, mikor is, egyszer csak az Úr háza került elébe. Nosza bement és tett egy kis fogadalmat, hogy avat Ő még templomot, ha addig él is. Cserébe, csupán néhány apró kívánsága van, amit majd a legközelebbi nagygyűlésen mond el, hogy mindenki hallhassa, és nehogy az Úr letagadja, esetleg. Ezután, alighogy elindult tovább szerencsét keresni, bizony mondom csoda történt.



Találkozott egy gazdával, aki rögvest behívta portájára, nem rettenve vissza az újságíró siserahad tülekedésétől.
-Na, fiam! Nálam három óra egy esztendő! Beállsz-e szolgálni? -szólt a nagygazda.
-Be én! -rikkantotta Viktor, hiszen látott ő már működő mezőgazdaságot, még azelőtt, mielőtt Torgyán kisgazdának adta egy ebédért cserébe.


-No Fiam, az lesz a feladatod, hogy a jószágot szemmel tartsad, nehogy ezek a dologtalan firkászok lenyúljanak valamit.
A fizetséged meg egy igazi, finánc nem látta házi pálinka, meg a hírnév, hogy nálam szolgálhattál.
A fele gazdaságom nem adom, mert az a banké, a lányom meg pláne, mert már átvette a szomszéd gazda fia, feles művelésbe.
Megörvendett Viktor e szavak hallatán, hiszen hites társának is van birtoka, amin szóló szőlő, és csengő állami támogatás terem. Mivel hősünk már nős, így neki is bőven elegendő a felesben való leányhasználat.
Maradt hát, mivel befele jövet látott egy FIDESZ traktort, és aki a FIDESZ-t szereti, hát rossz gazda nem lehet.


Megszemlélt hát mindent, és a három óra leteltével, sok száz fotó elkészültével, ismét útra kerekedett, immáron a helyi korcsmáros felé, aki köztudomásúan nagyon vendégszerető, főleg ha az előre fizet a rendezvényért.


Fel is díszítették hamar a tornatermet, leporolták a negyven élve ott díszelgő transzparenst, miszerint "munka, otthon, biztonság", meg aktualizálták a régi "Az ellenség lehallgat" feliratot "Hallgassuk le egymást" -ra. Hiába, változnak az idők, meg a lehallgatási szokások.



Viktor csodálkozva nézte, amint az összegyűlt nép alig akar hinni a szemének amiatt, hogy Ő itt van, pedig a Parlamentben jobban fűtenek. Kérdezte őt a nép, az istenadta, erről, meg arról, meg egészen másról is, amire türelmesen, néha sajnálkozón válaszolgatott, hozzátéve minden mondatához: -Sajnálom, de nem tudok segíteni- Ez a mondat már a Köztársasági Elnök Úrnál is jó kifogás volt, mikoron, ippeg heveny kormányváltási lázban szenvedett az ország. De aztán a láz elmúlt egy furcsán odakerülő Gyurcsány, káder és politikus áttétellel.

Mindenesetre, javasolta az egybegyűlteknek, hogy alakítsanak köröket, no nem gabonát, mert azt csak az ufológusok díjazzák, hanem gazdásat, meg az sem baj, ha faluparlamentet hoznak létre, ugyanis lehet, hogy az helyettesíti az igazit, ki tudja tán érdemes kipróbálni. No meg azért az sem lenne baj, ha polgári műszakot szerveznek a jobboldal támogatása érdekében.



Azzal, Viktor átvágott a pocsajiak földjén, és egyúttal átvágott néhány arra érdemes zsurnalisztát is, továbbindult sosem látott földek, sosem látott emberek közé, zászlajára írva a jelmondatot:


Ismerjük meg egymást, vagy legalábbis ismerjetek meg engem!


Ment, mendegélt hű Audijával és éppen arra gondolt, hogy rögvest meglátja az acélvárost, mikor elépenderült hű fegyverhordozója és PR-os apródja, Philipp!



-Nem addig a! Főnök!-


-Hanem meddig?- lepődött meg Viktor


-Mi meddig? - lepődött vissza a kérdezett.


-Ami nem addig. -értetlenkedett Viktor, pedig büszke volt, hogy Ő milyen megértő tud lenni, de ez nem az a perc volt és úgy tűnik sokáig nem is lesz az.


-Hát a kocsi! Most meglovagoljuk a nosztalgiahullámot, és vonatra ülünk.- tervezett egy hatalmas képzavart, veszett gyorsasággal a PR apród.


-Nem zsenant az?


-Mitől lenne? Kádárnak még sajátja is volt!


-Ha most krumplileves lesz az ebéd, akkor inkább lemondok mesehősi beosztásomból, és visszamegyek államügyekkel foglalkozni. -próbált Viktor részvétet ébreszteni maga iránt.


-Na, az ugyan nem lesz, mármint részvét, de zöldbableves, meg pörkölt az igen! -Vágott vissza feltét nélkül Philipp.


-De én azt nem annyira szeretem, a zöldbab például szeleket csinál, én meg nem szeretném még egyszer a "Fényes szelek" idejét átélni. A pörkölttől is elszokott a gyomrom már. Egy jó polgár, kímélően étkezik.


-Nos, ezt azért megoldottam, Főnök! Visz magával két titokzatos táskát, amiben a házigazdák ajándékai lesznek, olyasmi, mint kaviár, homár, füstölt lazac, tokaji aszú. A panelházból meg úgyis kizárjuk az újságírókat.


-Jól van, csak menjünk már, mert, még egy perc és Bigfater belefárad a meseírásba, és itt maradok félúton Pocsaj és Szolnok között.


(azért ez nem volt szép tőled, gondolom, mint meseíró, és bosszúból későbbre halasztom a folytatást...tudom, visszaélek a helyzetemmel de a mese és a hatalom birtoklása ilyen kegyetlen.)





Bigfater

Szólj hozzá

kampány politika orbán humor mese rap ov