2008. már 16.

Orbán TV 24 Az akciófilm

írta: bigfater
Orbán TV 24 Az akciófilm


Már volt műsortervezet, de erre azért nem számítottunk!

A 24 című film újabb, immár magyar változata kerül a szemünk elé. Negyed órában. Szerencsés választás, mert az igazán izgalmas jelenetek bőven belefértek és nem hígult fel holmi rávezető jelenetekkel. Gyors vágások, mozgalmas statisztériás jelenetekkel.
Körmömet lerágtam mikor lefulladt a kocsi. Ilyen helyzetben az ember ritkán higgadt, hiszen a gyilkosok, erőszaktevők máris beérik a menekülőt. A motor felhörren…leáll… felhörren, de az utolsó tizedmásodpercben beugrik és máris a menekülés útján robog tova. Itt másodikra indult, tehát kihagytak egy ziccert. Legalább egy MSZP terrorista lehetett volna aki fenyegetőleg néz rá. De nem! Ilyen hatásvadász jelenet nem alakult ki. Ez a film többre hivatott.
Rögtön ezután horror jön. Demszky bedugózott Budapestjén küzdi át magát főhősünk. Látszik keményebb dolgok megedzették már, mert még csak meg sem rezzen. Még a forgalomirányító rendőrre is barátságosan reagál, pedig többen vannak és a láthatósági mellényen nem látszik az azonosító! Aztán jön a komoly munka. Pártügyek, politikai ügyek az övéi között. Itt ezért felvonulnak a támogatók, mindenki, aki fontos. Még Ildikó hátsóját is láthatjuk. Meg zárt ajtót. Ez elképesztően izgalmas rész. Kétségek közt maradunk, hogy hősünk vajon épségben van e még és eljut e, a menekülést jelentő sajtótájékoztatóig, ahol megmentetünk a népszavazás által. Nyakkendő, vagy pulcsi….pulcsi vagy nyakkendő, Dilemma. Viktor a szép idő láttán szüretelne, de ekkor ébresztik rá, hogy kalákában nem lehet. Nem is hisz a fülének. Másnak sem. Bezzeg, ha Gyurcsányt kérdezné! De nem kérdezi. Ő egy magányos hős ki a világ ellenében is kalákázni fog, ha addig él is.
Majd halálmegvető bátorsággal meghallgatja azokat a az embereket akiknek nem volt páncélozott limuzinjuk, hogy elszökjenek a rendőri brutalitás eől. Tanácsokat ad és ad és ad. Mert van tapasztalat.
Ezután az Írószövetségnél elmagyarázza a munka és politika kapcsolatát. Tetőfokán az izgalom! Senki nem érti.
És végül, végre újra az otthon, a család, amiért a mai nap heroszi küzdelme igazolást nyert. Happy end.
Viszont a kép azzal teljes, ha észrevesszük, hogy hősünk mindezt betegen teszi. Nem elcsépelt, éppen alkoholizáló hősként akciózik, hanem köhécselve, egy idült bronchitis testet-lelket nyomorító súlya alatt. És ez megadja a végső utat a nagy akcióhős lelkéhez. Meg a háziorvoshoz.
Ha valaki azt mondja, hogy a film megtekintését ajánlom, nos az nagyot téved. Mellesleg, aki kiváncsi az hamar megöregszik, de aki mégis kockáztat, az kattintson a lenti képre. Én szóltam előre!!

Bigfater
Szólj hozzá

politika tv orbán humor politikus paródia humoreszk orbántv