2008. már 16.

Törött szárnyú gépen utaztak

írta: bigfater
Törött szárnyú gépen utaztak



-Üdvözöljük utasainkat a SriLanka-i Airlines London-Colombo járatán, immár másodszor. A tegnapi apró ütközés után alapos vizsgálatot végeztünk és a pilóta felszállásra késznek találta a gépet. Van kérdésük?
-Kérem, hiányzik a szárnyvég!
-Kedves utasunk! Az apróság, az nem olyan fontos, csakis aerodinamikai szempontból volt oda szerelve, kisebb a zajhatás. A füldugók kiosztásra kerülnek rövidesen.
-Kisasszony! Én úgy látom, hiányzik az egyik motor is!
-Lám! Kedves utasunk csak kritizálni tud! Javaslatot tenni bizony nem! Ez nem az előrevivő közösségi ember jellemképe, de nem ám! Ami hiányzik, az egy Jet hajtómű, ám az Airbus úgy van tervezve, hogy egy hajtóművel is könnyedén le tud szállni.
-Kisasszony! Fel is kellene!
-Ugyan kérem! Ne akadékoskodjon annyit, zavarja a csendes többséget! Megnyugtatom, már intézkedtünk! Gépünket a megfelelő sebesség eléréséhez, a helyi reptér alkalmazottai megtolják, és hosszabb kifutópályát is biztosítanak.
-Kérem Kisa…
-Másnak nincs kérdése? Senki nem kérdezi, hogy alkalmatlankodó utasunkat miért nem dobjuk ki a gépből? Akkor tessék! Még kérdezzen, de jelzem, a mosolyom, nem az igazi!!
-Kisasszony! Mikor beszálltam, láttam, hogy az egyik kerékállás helyén egy targonca támasztja a törzset.
-Igen! És? Ért Ön a repülőgépekhez? Gondoltam, hogy nem! Akkor mit izgatja fel a békésen utazni szándékozókat? Megnyugtatásul közlöm, hogy a targonca a felszállást követően a földön marad. Leltárban van itt és nem visszük magunkkal!
-Kisasszony! Hogyan szállunk le?
-A másik repülőtéren is van targonca! Remélem ennyi elég!
-Kisasszony! Én nem megyek! Ki akarok szállni!
-Igazán! Ez aztán jellemző! Maga! Magára hagyná az utastársait! Nem vállal velük közösséget! Csak magára gondol, és visszatartja a gépet. Tudja mit? Majd teszünk róla, hogy maga többet ne repülhessen! Még motoros sárkányon se. Egy ilyen közösségbomlasztó agresszív alak! Az ilyet legszívesebben leköpdösném! De meg is teszem, szerencsét hoz!  Phü! Phü! De addig is, a többieknek felszolgáljuk az italokat! A kényelmetlenségre való tekintettel a pilóta bármilyen mennyiség felszolgálását engedélyezi!
-Kisasszony!
-Mit akar? Maga még mindig itt van?
-Kisasszony! Maradnék!!

Bigfater
Szólj hozzá

repülés közlekedés humor humoreszk