2010. feb 06.

Évértékelés

írta: bigfater
Évértékelés

Drágám, Kedves feleségem!

a 2009-es év tapasztalatai alapján létrehozott évértékelésemet szeretném eléd terjeszteni.

Bár a világgazdasági válság kemény próbatétel elé állított bennünket, közös erővel túléltük a csalárd pénzügyi tőke és banki szféra gáncsoskodásait. Erővel, hittel, kölcsönkéréssel. Ez utóbbi, hála szeretett anyósomnak viszonylag kevés kamattal, de annál több politikai megalkuvással járt. Kényszerpálya a javából. De hősiesen teljesítettem! Meglátogattuk minden fontos ünnepen, és még beszélgettem is vele legalább öt percet, alkalmanként / perc átlagot számítva. Nehéz volt. De nem adtam fel! Még mosolyogtam is reá. A fotó amely az albumba kerül ugyan vicsorgásra utal, de az csak a rossz fénybeállításnak köszönhető! Hiába, ha kínai a gép akkor mindenki ferde szemmel néz bele! Pénzügyeink nem alakultak jól, húsz év után szükség lett a Te keresetedre is. Ez sikeresen pótolta a világgazdasági válság okozta bevételkiesésünket (itt az elmaradt prémiumomra gondolok, fájó szívvel) de cserébe a család elvesztette a meleg fészek jellegét. Szélsőségek ütötték fel a fejüket! Munkából fáradtan hazatérve már nem tudtad behozni a söröm a számítógép elé, és gyermekeinknek is csak kitábláztuk a hűtőhöz vezető utat. Bevált! Odataláltak, bár az ikonokat rendesen le kellett egyszerűsíteni. Továbbá a neten történt "GYIK az ételhez"  feltöltése is hasznos volt. A Nagy Válság összekovácsolt bennünket! Összekapaszkodtunk! Bár én többet kapaszkodtam volna beléd, de hát ebben megakadályozott a 110 "Ma nagyon fáradt vagyok", 45 "Most fáj a fejem", 58 "Már megint?" visszautasítás. A számvetéssel azt is be kell vallanom, hogy ennél többször nem is akartam, a rossz időzítés csakis az én hibám!

De lépjünk túl! Itt az idő! Változás! Rendbe kell tenni a gazdasági ügyeinket! Leszámolunk a korrupcióval! Nem adok a gyerekeknek külön pénzt, csak mert kitakarítottak a szobájukban, segítettek valamiben, vagy csak úgy kértek. Nem hálálják meg! Bár még élünk, és ez azért a javukra írható! Ebből kiindulva a nyugdíjas éveink maga lesz a Kánaán és a boldog szegénység. De! A jövőbe be kell fektetni, hogy képesek legyünk fennmaradni! A két szeretett gyermekünk miatt ezért a következő tíz évben legkevesebb két munkahely megteremtése halaszthatatlan. Neked is, meg nekem is kell egy másodállás. Vagy harmad, negyed stb.

Én készen állok, hogy családunkat tovább kormányozzam az élet viharos tengerén, még akkor is ha Te vagy a Kapitány én meg tolom a hajót.

Hajrá család! Hajrá én!

Szólj hozzá

család orbán humor nincs bigfater évértékelés ehhez köze